top of page
casaro-raster-fc.png

Met ruim 75 jaar kennis en ervaring staan onze producten garant voor kwaliteit met oog voor detail.

Vakmanschap zit bij Casaro en alle medewerkers in de genen. Daarnaast maken we gebruik van  duurzame machines en productietechnieken, die we in veel gevallen zelf hebben ontwikkeld. Met ruim 75 jaar kennis en ervaring staan onze producten garant voor kwaliteit met oog voor detail.

Casaro is opgericht in 1946 in Culemborg (NL). Inmiddels is Casaro gegroeid tot een modern bedrijf met een productielocatie van 12.000 m2 in Buren (NL).

Wij investeren graag in duurzame en innovatieve productietechnieken. Hierbij verliezen we ons doel niet uit het oog; het ontwikkelen van premium producten voor onze klanten.

Verantwoord & duurzaam ondernemen

Voortdurend streeft Casaro bij de ontwikkeling van producten naar het reduceren van de milieubelasting. Al tijdens het ontwerp wordt aandacht besteed aan het verantwoord gebruik maken van grondstoffen en productietechnieken. Casaro werkt reeds jarenlang samen met toegewijde leveranciers en producenten. In samenwerking met hen wordt gezocht naar nieuwe technologieën en duurzame grondstoffen.

Casaro is ISO 9001 & 14001 gecertificeerd. Ook vrijwel alle toeleveranciers van Casaro zijn ISO 14001 gecertificeerd. Deze norm wordt wereldwijd toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te beoordelen. Onze verwerkte hout en houtgerelateerde producten zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het toegepaste chroom III voldoet aan de strengste eisen voor REACH en MVO-richtlijnen.

Onze specialisten werken veelal jaren in onze onderneming, waarbij het ambacht van vader op zoon is doorgegeven. Maar het gaat verder dan enkel kennis en ervaring; ieder teamlid is voortdurend op zoek naar procesoptimalisatie. Het zit in ons DNA en uit zich middels onze hoogwaardige eindproducten.

 

Casaro heeft een regionale rol met betrekking tot arbeidsplaatsen. Wij investeren graag in onze medewerkers door middel van scholing. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden wij graag perspectief.

Onze specialisten werken veelal jaren in onze onderneming, waarbij het ambacht van vader op zoon is doorgegeven.

casaro-afval.jpg

Casaro vindt het belangrijk om niet enkel te investeren in innovaties ten behoeve van de winstgevendheid. Wij vinden het net zo belangrijk om te investeren in innovaties die het milieu sparen en een prettige werkomgeving bevorderen. Zo beschikken wij over afzuiginstallaties die zorgdragen voor een gezonde luchtkwaliteit in ons productieproces.

Ook streven wij naar een energieneutrale werkomgeving. Zo wekken wij onze elektriciteit voor een groot gedeelte zelf op middels onze eigen zonnepanelen.

Bij Casaro wordt alles onder één dak geproduceerd. Hierdoor beperken wij onze logistieke handelingen, en daardoor onze CO2-uitstoot. Wij werken bij voorkeur met lokale toeleveranciers, dit draagt nog meer bij aan de verlaging van onze CO2-uitstoot.

Restafval is onvermijdelijk maar wordt tot een minimum beperkt. Wij scheiden al ons afval en hebben verzamelpunten voor metalen, hout, kunststof, papier en klein chemisch afval.

duurzaamheid